Waar ben je naar op zoek?

Aflevering 3 - Van Happen Containers

Auteur: Randy Cillekens

Terug naar overzicht

16 januari 2022

Voor onze derde aflevering werd er een bezoek gebracht aan Van Happen Containers waar we samen hebben gekeken naar hoe je je personeel aan je kunt binden. 

Goed personeel vinden is één, maar goed personeel behouden is twee. Hoe meer goede mensen je binnen weet te houden aan de achterkant van de organisatie, des te minder je hoeft te werven aan de voorkant.

Aflevering 3 van How to get noticed draait om Van Happen Containers. Van Happen Containers is al tachtig jaar een familiebedrijf gespecialiseerd in het ophalen van afval. Het team bestaat uit een kleine 500 collega’s en groeit als kool. Carel van der Hamsvoort (CEO) riep de hulp van Arjan en Nigaio in. Van Happen groeit hard in een krappe arbeidsmarkt, vandaar dat ze eerst willen kijken naar goed behoud van collega’s in de toekomst.

Arjan schakelde deze aflevering Yves Pilet in als expert. Yves is zelfstandig professional in employer branding en retentie. Hij traint en adviseert diverse bedrijven over dit onderwerp.

Nigaio ging op bezoek bij Elbrich Batstra (Chief HR Officer Young Capital). Om te bespreken wat haar ervaringen zijn om zittend talent binnen te houden.

Arjans strategie deze aflevering heet groen bloed en stuurt aan om een bijzondere manier van communicatie in de organisatie. Nigaio’s strijdplan deze aflevering heet In the box. Hij kijkt hierbij geheel anders naar werken met je directe collega.

Bekijk hier de hele aflevering om te zien wat beiden plannen inhouden, of personeel met deze strategieën echt behouden kan worden en wie er uiteindelijk gewonnen heeft!

Ook kun je de uitgebreide sheets downloaden die Arjan en Nigaio in de pitch gebruikt hebben bij van Happen Containers (op beeld zie je slecht enkele sheets voorbij komen van een veel groter geheel).

 

Auteur: Randy Cillekens

Terug naar overzicht

Nieuwsgierig geworden?

Ben je benieuwd of wij ook iets voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze corporate website!