Waar ben je naar op zoek?

Aflevering 6 - Norsk Hydro

Auteur: Randy Cillekens

Terug naar overzicht

6 februari 2022

Aflevering nummer 6, bij Nors Hydro, gaat over het thema zij-instroom

Norsk Hydro is van origine een Noors staatsbedrijf. Wereldwijd, maar ook in Nederland al jaren actief in de aluminiumindustrie. Vroeger bekend als Alcoa en later als Sapa. Norsk Hydro merkte al jaren dat werving van technisch talent ontzettend moeilijk is, zeker als je personeel zoekt verdeeld over meerdere locaties.

De zesde aflevering van How to get noticed gaat over Norsk Hydro. Het thema betreft zij-instroom.

Directeur HR Raymond Tuerlings riep Arjan en Nigaio’s hulp in om met een concreet strijdplan op de proppen te komen. En Raymond wist het al: als de mensen er niet zijn? Dan moet je ze maken! Dit vraagstuk gaat over zij-instroom. Maar ja, hoe werf je nu mensen die wellicht helemaal niet weten dat ze geschikt zijn om als monteur of operator te werken in de aluminiumindustrie?

Arjan expert deze week was Nicol Tadema. Tekstspecialist, ondernemer en auteur. Nicol schrijft en traint en is naast Arjan en Marcel van der Meer co-founder van Kiqit, het kennisplatform voor recruitment Nederland.

Nigaio ging op bezoek bij Andre Haardt. Oprichter van Squla en tegenwoordig actief als ondernemer met een platform gemaakt voor omscholing van talent.

De strategie die Arjan deze week presenteerde heet Operatie Schuifpui. Een bijzonder plan gemaakt in twee delen, voor zowel de interne als de externe doelgroepen.

Nigaio’s plan heet: temperament en talent. Hij probeert op creatieve wijze talent te ontwikkelen binnen de organisatie.

Bekijk hier de hele aflevering om te zien wat beiden plannen inhouden, hoe je nu grote aantallen mensen kunt werven voor zij-instroom en wie er uiteindelijk gewonnen heeft!

Ook kun je de uitgebreide sheets downloaden die Arjan en Nigaio in de pitch gebruikt hebben bij Norsk Hydro (op beeld zie je slecht enkele sheets voorbij komen van een veel groter geheel).

 

Auteur: Randy Cillekens

Terug naar overzicht

Nieuwsgierig geworden?

Ben je benieuwd of wij ook iets voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze corporate website!